Bitni elementi u ishrani svinja
Prosečne potrebe Na i Cl (natrijuma i hlora) u obroku svinja iznose 0,10 i 0,13%, što se u potpunosti obezbeđuje sa 0,40% soli (NaCl) u obroku.
Obična hraniva za svinje ne sadrže značajne količine Na i Cl, tako da se praktično svim obrocima mora dodavati so.
Nedostatak soli u obroku svinja izaziva anoreksiju, mišićnu slabost i "izopačen" apetit.
Obaveštenje Centra za veštačko osemenjavanje - praznično dežurstvo
Poštovani proizvođači!
Ovim putem Vas obaveštavamo o dežurstvu, odnosno radnom vremenu Centra za veštačko osemenjavanje ISV Feed&Consulting-a za vreme Uskrsa po gregorijanskom kalendaru:
- 10. i 13. aprila (u petak i ponedeljak) V.O. centar će stranke primati po uobičajenom radnom vremenu, ali reprodukcioni materijal (seme nerastova) neće nositi na teren.