Mere nakon prašenja i optimalna ishrana prasadi
Tokom prašenja svako prase treba prihvatiti, očistiti od sluzi, odseći pupčanu vrpcu (obavezno dezinfikovati), staviti pod grejalicu i osušiti.
Najkritičniji period kod odgoja prasadi je razdoblje prašenja i prvih nekoliko dana nakon prašenja. Najveći gubici nastaju upravo u ovom periodu.
Treba im obezbediti temperaturu od 32-34°C. Razlog za to je što nemaju razvijenu termoregulaciju i termoizolaciju.
Ventilacija u objektima za krave
Da bi krava proizvela jedan litar mleka, potrebno je da kroz vime protekne oko 400-500 litara krvi, pune kiseonika i hranljivih materija, a jedan od važnijih činilaca je i sam objekat.
Danas se grade visoke i prozračne štale, gde su bočni zidovi visine preko 4 metra, a u najvišoj tački (slemenu) krova i preko 8 metara. Puni deo bočnog zida se pravi od cigle, drveta ili betona, a treba da je visok koliko i krava na grebenu.